McMain Reviews

4.3
Overall rating
Reviews

4.3
Overall rating
Reviews
Learn More

User Reviews Overview

About McMain

McMain Software is an intuitive maintenance management solution that will make your lives easier. The maintenance management solution is built to help you get a hold on all of your maintenance processes and maintain your assets....

Learn more

Feature ratings

Value for Money
4.2
Features
4.0
Ease of Use
3.9
Customer Support
4.8

Browse McMain Reviews

31 of 31 reviews
Sort by:
ErnstJan
  • Industry: Food Production
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 10/12/2022

McMain is the way to go

What I bought the programme for, it works fine and meets the requirements.

Pros

It is a not too complicated programme that meets expectations and requirements just fine. Furthermore, it has some tools that set you apart, such as the digital mechanic. Useful in the field. Price-wise, it is also an attractive one.

Cons

The programme does not have a report generator, which I find a shortcoming. Beyond the standard reports, additional reports are created by the support department at no further cost.

Arno
  • Industry: Food Production
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 24/1/2023

Less downtime through insight into assets

Nice, helpful people work at Mcmain, who like to think along with the existing challenges within our company.

Pros

The simplicity, It is very easy to make an overview of all assets within our company.

Cons

Sometimes we experience duplicate work orders that we cannot properly explain. But this is always solved through the handy chat function within 20 minutes.

Jos
  • Industry: Telecommunications
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1+ year
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
4
Customer Support
4

4
Reviewed on 1/12/2022

The perfect maintenance system

Pros

the maintenance scheduling, and the McMain device management works very well. McMain is very easy to set up without any knowledge of maintenance software.

Cons

no idea really, just that it is addictive to keep track of everything in the system.

Top McMain Alternatives

patrick
  • Industry: Hospital & Health Care
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 1/6/2023

Feedback

Pros

Easy to use , good and fast respons in workflow

Cons

Nothing.................................

Dennis
  • Industry: Food Production
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 23/1/2023

Satisfied User

Correct, fast and short lines of communication

Pros

Digital planboard

Cons

Project managment

Ron
  • Industry: Machinery
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source
Value for Money
5
Features
4
Ease of Use
5
Customer Support
5

4
Reviewed on 1/12/2022

Very good software

Pros

Easy to use. I am very happy to use this program

Cons

Nothing found yet. At this moment I have nothing to complain about.

Cor
  • Industry: Fishery
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
4
Customer Support
5

4
Reviewed on 26/10/2021

Al enkelen jaren gebruiken wij MCmain software.

Mcmain zorgt voor onze technische dienst voor rust en regelmaat. Het plannen van oh en inspecties reparaties werkt fantastisch. Wij kunnen niet meer zonder.

Pros

Mooi en duidelijk uiterlijk van het homescherm. Het programma geeft ons een goed inzicht van storingen en controle's. Ook werkt het plannen van OH storingen erg goed.

Cons

Het melden van storingen kan nog wel verbeterd worden dit vinden wij nog niet altijd even handig. de App zou hier in nog wat aanpassingen kunnen gebruiken.

Alternatives Considered

Reasons for Switching to McMain

Mcmain leek ons een stuk laagdrempeliger om mee te beginnen
Xavier
  • Industry: Farming
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
3
Features
4
Ease of Use
3
Customer Support
5

4
Reviewed on 19/6/2024

Review gebruiksgemak The Schippers Group

Goede ondersteuning vanuit McMain of het nu online is of op locatie

Pros

Alles is in een systeem kan veel dingen toevoegen foto's facturen,werkbonnen en ook werkopdrachten in zetten zodat er een planning op gemaakt kan worden

Cons

Geen nadeel maar als je mc main aanschaft moet je alles goed vanaf begin inrichten dit kost tijd maar heb je op de lange termijn profijt van.

Hans
  • Industry: Plastics
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

4
Reviewed on 6/6/2024

Werken met McMain

Pros

Overzichtelijk invoeren van relevante gegevens, waarbij niet perse alle invoervelden ingevuld hoeven te worden.

Cons

Als er een nieuwe leverancier/contractor aan een werkopdracht heeft meegewerkt, moet je er aan denken om deze eerst in te voeren. Anders moet je weer van voren af aan beginnen.

Martin
  • Industry: Mechanical or Industrial Engineering
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source
Value for Money
2
Features
2
Ease of Use
1
Customer Support
4

3
Reviewed on 14/12/2021

Werken met McMain in een productiebedrijf

mijn ervaring is ten opzichte van Ultimo een beetje tegengevallen

Pros

pluspunt is het bundelen van machine informatie en historie opbouw hiervan

Cons

slecht terug te vinden wat er gebeurd is de afgelopen tijd, onoverzichtelijk

Alternatives Considered

Reasons for Switching to McMain

is al eerder beslist.
Johan
  • Industry: Food Production
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
4
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 1/12/2022

Review Mcmain

Een makkelijk programma met wat het moet doen, gebruiksvriendelijk. Goeie support van de buitenkant die mee denkt en helpt

Pros

Het is een progamma dat makkelijk in gebruik is, het is snel te leren. Wat ideaal is om een melding aan te maken met je telefoon om als reminder te gebruiken wat je aan correctief of preventief onderhoud kan doen.

Cons

Een programma wat telkens met nieuwe gebruikersvoordelen komt en telkens aan het vernieuwen is. Soms mis je functies maar uiteindelijk worden die er vanzelf toegevoegd omdat de eind gebruikers dat weer kunnen in brengen bij mcmain

Alternatives Considered

Reasons for Choosing McMain

Mcmain loopt vooruit op het vorige programma. Constant verbetering, dat was niet bij het vorige programma

Reasons for Switching to McMain

Simpeler en makkelijker te gebruiken. Prijs ook veel beter
Davey
  • Industry: Pharmaceuticals
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
4
Customer Support
5

4
Reviewed on 1/12/2022

McMain met betrekking tot Pharma

McMain geeft ons meer overzicht in het werk wat uitgevoerd is en wat nog uitgevoerd moet worden.

Pros

De support, met daarbij in het bijzonder de snelheid, waarbij we geholpen worden met eventuele wensen of foutmeldingen is uitmuntend. De flexibiliteit van McMain met betrekking tot functies is ook erg fijn. McMain denkt graag mee in het realiseren van onze wensen binnen het programma. Het opzoeken van de historie van rapportages, certificaten of andere documenten zijn makkelijk terug te vinden. Deze documenten zijn ook gemakkelijk te koppelen aan objecten, werkorders of preventieve onderhoudsmodellen.

Cons

Helaas komen er regelmatig, wel met minimale impact, bugs voor. Deze kleine puntjes zorgen soms voor lichte frustratie bij enkele gebruikers. Er zijn geen vaste patchnotes beschikbaar voor updates, welke in de pharma het updaten van McMain toch zouden vergemakkelijken. De consultant van McMain levert wel een korte samenvatting aan van de punten die veranderen.

Frits
  • Industry: Oil & Energy
  • Company size: 11–50 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source
Value for Money
N/A
Features
5
Ease of Use
2
Customer Support
5

4
Reviewed on 10/9/2021

McMain software voor professionals

Mijn ervaring met McMain is vooral positief. De overgang naar dit voor ons nieuwe pakket verliep soepel dankzij de grote effort van het team bij McMain Software dat ons daarbij begeleidde. Vooraf moest er nog wel veel voorbereiding van onze kant aan te pas komen, maar
De implementatie van het pakket ging in ons geval redelijk plotseling, omdat de oude software eerder dan verwacht niet meer werd ondersteund.

Pros

De pluspunten van McMain zijn dat het veel mogelijkheden biedt tot het verkrijgen van informatie. Na de eerste training en inwerkperiode kunnen gebruikers er ook redelijk snel zelfstandig mee aan de slag.
Daarnaast kan McMain Software veel maatwerk op het bestaande pakket leveren, zodat het op vrijwel iedere gebruikersgroep kan worden afgestemd.

Cons

In eerste instantie is McMain en met name de structuur lastig te begrijpen voor de standaard gebruikers. Het is zo ingericht dat er veel dingen niet altijd direct logisch lijken of dat ook niet zijn. Voor gebruikers betekent dit dat zij vooral veel met de het pakket moeten werken, voordat zij er enigszins mee vertrouwd raken. Zelfs voor mensen met (meer) kennis van IT en processen is niet direct duidelijk hoe McMain in elkaar steekt. Een iets modulaire aanpak van trainingen geeft achteraf gezien wellicht meer inzicht.

Sjors
  • Industry: Building Materials
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 6-12 months
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
5
Customer Support
5

4
Reviewed on 9/9/2021

McMain online na 8 maanden dagelijks gebruik.

Voordelen die wij nu ervaren hebben voornamelijk te maken met storingsmeldingen. Gebruik van foto's maakt dat de storingsmeldingen veel duidelijker zijn. Doordat er veel ruimte is om feedback toe te voegen aan een storing kunnen we beter documenteren. Onderdeelnummers, bestelbonnen en leveranciers zijn veel gemakkelijker terug te zoeken.

Pros

Moderne, overzichtelijke en duidelijke uitstraling. McMain online is tevens een vrij recente ontwikkeling die future proof is. Consultanten zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Vragen worden snel beantwoordt.

Cons

De McMobile app is oorspronkelijk ontwikkelt voor gebruik op een tablet. In de praktijk wordt de appl veel op telefoon gebruikt (bij Dycore). Dit werkt echter niet goed omdat er voor een klein beeldscherm teveel knoppen en invulvelden in een weergave verwerkt zitten. Functionaliteiten zoals foto's bij storingen voegen en ter plaatsen feedback toevoegen worden daardoor beperkt gebruikt. De app wordt opnieuw ontwikkelt/geüpdatet. Het zou wenselijk zijn als dit snel uitgevoerd wordt.

Roy
  • Industry: Building Materials
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 10/9/2021

MC-Main en Calduran

Een groot voordeel is de reactiesnelheid van MC-Main. Vriendelijke en kundige medewerkers die paraat staan en het probleem oplossen zodat je verder kan.

Pros

Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben met een ander OH software pakket wat zeer omslachtig was is de overstap naar MC-Main een zegen. MC-Main is met de Cloud versie voor ons een ware uitkomst om naar de next level van OH software te gaan. Monteurs gaan meer gebruiksgemak van het OH pakket ervaren doordat ze vele malen eenvoudiger direct over object informatie kunnen beschikken.

Cons

Aangezien we momenteel halverwege de implementatie van Mc-Main zitten kan ik nog geen minpunten aangeven. Eventuele minpunten, of missende features worden door MC-Main gelijk opgepakt. (inkoopmodule in de cloud versie)

Alternatives Considered

Reasons for Choosing McMain

PE wordt niet meer doorontwikkeld. Ouderwets en geen ondersteuning meer.

Reasons for Switching to McMain

Gebruiksgemak, mogelijkheid voor diverse interfaces. Langdurige testsessie bij de andere Calduran Fabriek gaf goede resultaten waardoor de keuze snel gemaakt was.
Herald
  • Industry: Glass, Ceramics & Concrete
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
5
Features
4
Ease of Use
4
Customer Support
5

4
Reviewed on 17/9/2021

Controle over het onderhoud

Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst met McMain in aanraking kwam was ik sceptisch. Nu 3 jaar later moet ik eerlijk zeggen dat het echt een belangrijke tool is geworden waar ik niet meer zonder kan en echt meerwaarde heeft.

Pros

Goed overzicht en controle over de diverse machines, qua onderhoud en storingen.
Handige functies is om de diverse onderdelen in een stuklijst aan een machine te hangen, zodat je weet waar welke onderdelen zich bevinden.

Cons

Het financiële deel is m.i. niet het sterkste punt van het pakket.
Er wordt bijvoorbeeld bij inkooporders iets teveel geschermd met de financiële aspecten terwijl McMain gewoon geen financieel pakket is. Als je iets besteld hebt en je wilt achteraf de prijs of de aantallen veranderen moet dat gewoon kunnen, dat kan dus hier gewoonweg niet :-(

Evert
  • Industry: Mechanical or Industrial Engineering
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
2
Customer Support
5

4
Reviewed on 18/10/2021

Mooie software als je het door hebt

Goed kan mij er mee redden en ik gebruik wat ik nodig heb de rest is meer ballast dan plezier

Pros

Software pakket is compleet misschien wel iets te compleet.
Alles zit erin wat je maar bedenken kunt ,daarom kun je ook makkelijk verdwalen in de software.
Je moet er elke dag gebruik van maken wil je alle sub menu's kunnen onthouden.

Cons

Ik zou graag zien dat er ook een licht versie zou komen heb ik een aantal jaren geleden ook al gezegd
het is een prachtig programma software pakket maar volgens mij zou het wel een stuk gebruik vriendelijker kunnen software programmeurs slaan nog wel eens door in hun eigen wereld.

Rick
  • Industry: Plastics
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 1-5 months
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
4
Customer Support
4

4
Reviewed on 29/4/2022

Review McMain bij Omniplast

Zeer positieve ervaring. Productie mensen worden betrokken bij het proces door het maken van meldingen en de terugkoppeling die ze via mail ontvangen. Wij als TD kunnen ons werk nu mooi plannen middels het grafisch planbord. Op den duur krijgen we inzicht in welke machines de meeste stilstand veroorzaken en de meeste kosten veroorzaken. Op die manier kunnen we ook gericht aan vervanging gaan werken.

Pros

De software is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. In onze organisatie is men niet gewoon om met een onderhoud beheer programma te werken. Het instromen in het gebruik is zeer laag drempelig. Daarnaast is alle gewenste functionaliteit voorhanden; melden, inplannen en uitvoeren van werkopdrachten, inkoop en magazijnbeheer. Op vragen en opmerkingen over functionaliteit of problemen wordt snel en goed gereageerd.

Cons

Het programma McMain Online is nog relatief nieuw. Dat betekent dat het programma constant en volop in ontwikkeling is. Mijn ervaring is dat sommige nieuwe features na implementatie niet direct vlekkeloos werken, zoals bv het wijzigen van het wachtwoord door gebruikers. Daarnaast hebben we wat problemen ervaren met het versturen van terugkoppeling aan melders wanneer hun melding gereed wordt gemeld. Dit is inmiddels opgelost.

Rene
  • Industry: Automotive
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
5
Ease of Use
4
Customer Support
5

4
Reviewed on 19/10/2021

Maintenance Invoves Strategy

Het structureel vastleggen van documenten op die werkopdrachten die vasthangen aan keuringen en wetgeving. Dit als controle voor bv de overheid.

Pros

Als je er goed mee overweg kan, is er heel veel uit het systeem te halen. het automatisch genereren van werkopdrachten is een groot goed en werkt perfect

Cons

Je moet de tijd nemen i.v.m. de omvangrijkheid van het systeem, er zit zoveel in en om dat over te brengen aan operators en monteurs is veel werk.

Matthijs
  • Industry: Food Production
  • Company size: 501–1,000 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 13/9/2021

McMain software helpt ons het onderhoud optimaliseren en verbeteren

Mcmain is een gebruiksvriendelijk pakket
Van jong tot oud, elke medewerker die het gebruikt snapt het pakket.
het analyseren van het object historie is simpel.
het koppelen van je magazijn aan de objecten en het afboeken en bestellen van onderdelen is allemaal mogelijk.
een totaal pakket voor je organisatie.
wat je zeker tijd scheelt met audits van klanten op de organisatie.

Pros

Registreren op objectniveau van storingen en onderhoud
waardoor je met onderhoudsmodellen de juist termijnen kan bepalen voor je objecten

Cons

soms teveel knoppen gebruiken voor doorgang.
weinig tot geen sneltoets mogelijkheden

Patrick
  • Industry: Chemicals
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
5
Features
5
Ease of Use
5
Customer Support
5

5
Reviewed on 9/9/2021

McMain in de praktijk

Leuke gesprekspartners die mee willen denken om de software gebruiksvriendelijker te maken.

Pros

Software staat niet stil maar blijft door ontwikkelen en luisteren naar de gebruikers aangezien theorie en praktijk weleens verschillen.

Cons

Ondanks de professionele licentie geen standaard dashboarden voor managers en overige gebruikers. Deze zijn op aanvraag wel te bouwen in Crystal report omgeving en hierdoor wel enige beperkingen.

Renate
  • Industry: Food & Beverages
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
3
Features
4
Ease of Use
3
Customer Support
5

5
Reviewed on 16/9/2021

Door de werkbonnen heen met McMain

Het overzicht is voor ons nu duidelijker. We werken graag met McMain.

Pros

Het helpen stroomlijnen van de dagelijkse werkbonnen in McMain

Cons

Je moet de objecten zelf " gebouwd" hebben in de software om te weten waar je de objecten terug kunt vinden, hoe meer je er mee werkt, des te logischer, maar wel even een zoekwerkje.

Rens
  • Industry: Food Production
  • Company size: 201–500 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
3
Features
2
Ease of Use
3
Customer Support
4

3
Reviewed on 9/9/2021

In control

Fijne club om mee samen te werken, door gebruik van prof versie is maatwerk mogelijk

Pros

Registratie van preventief en correctief onderhoud en projecten, hierdoor daling van storingen en betere beheersing van projecten qua kosten. Met McMain kunnen we overzicht behouden en blijven we in control

Cons

Inkoopmodule zou wat gebruiksvriendelijker mogen

Toon
  • Industry: Food Production
  • Company size: 51–200 Employees
  • Used Weekly for 6-12 months
  • Review Source
Value for Money
4
Features
4
Ease of Use
3
Customer Support
5

4
Reviewed on 17/9/2021

Veel gebruiksgemak na de nodige instapdrempel

Erg tevreden over functionaliteit, software, begeleiding, klantvriendelijkheid

Pros

Veel functionaliteit is standaard voorzien. McMain heeft duidelijk veel ervaring met alle mogelijke problemen die in de praktijk kunnen optreden. Het systeem kan "alles" dus je moet afwegen wat wel en wat niet in het systeem gestopt wordt, om de efficiëntie te behouden.
Na een half jaar werken (alles ingeven en beginnen werken met periodiek onderhoud en storingen) treedt er een zekere rust op in de technische dienst en ook een vertrouwen: "zet het maar in McMain dan vergeten we het niet".
De begeleiding is snel, praktisch en echt hands-on in het systeem.
Ook aanpassingen naar heel specifieke klantvragen bleken mogelijk.
Er is ook nog steeds ontwikkeling, b.v. digitale monteur op tablet.

Cons

Er is een zekere instapdrempel, maar die is snel genomen met een beetje opleiding en oefenen. Daarna vind je heel snel je weg.

Robin
  • Industry: Information Technology & Services
  • Company size: 501–1,000 Employees
  • Used Daily for 2+ years
  • Review Source
Value for Money
4
Features
3
Ease of Use
3
Customer Support
4

4
Reviewed on 9/9/2021

Eenvoudig maar toch volledig onderhoudsprogramma voot TD/Fac.

Duidelijke en eenvoudig in gebruik

Pros

Het is eenmaal goed ingesteld eenvoudig te beheren en te gebruiken

Cons

Soms veel schakelen tussen diverse tabbladen in het programma, waardoor je soms per ongeluk het programma afsluit.
Je kunt niet meerdere document in één handeling koppelen aan een WO of OB

31 reviews